• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

09 лютого 2021

Фахівці Держпродспоживслужби Гуляйпільського району провели семінар-нараду з представниками закладів загальної середньої освіти

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Спеціалісти Гуляйпільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели семінар-нараду:  «Організація харчування в закладах загальної середньої освіти  відповідно до нових нормативних документів».

У ньому взяли участь  керівники та особи, відповідальні за організацію харчування в закладах загальної середньої освіти Гуляйпільської, Воздвижівської та Малинівської територіальних громад, начальник відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської об’єднаної територіальної.

Фахівці  відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства районного управління Головного управління Держпродспоживслужби ознайомили присутніх з вимогами Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, Розпорядженням Кабінету Міністрів «Про затвердження плану заходів з реформування системи шкільного харчування». Особливу увагу було приділено питанню організації питного режиму,  харчуванню дітей, зокрема дотриманню гігієнічних вимог до харчових продуктів і складенню двотижневого перспективного меню.

Заступник начальника управління – начальник  відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини роз’яснила вимоги Наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти», який набрав чинності з 01.01.2021 року.  Вона також наголосила на впровадженні програм-передумов та застосуванні принципів системи НАССР у закладах освіти відповідно до «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти».

Окрім того,  спеціалісти Держпродспоживслужби   звернули увагу освітян  на необхідності дотримання протиепідемічних заходів в закладах освіти в період карантину, у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України та відповіли  на численні запитання слухачів.

 


ВІДЕОСЮЖЕТИ