• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

05 листопада 2021

Фахівці Держпрожспоживслужби в Запорізькій області продовжують проводити роз’яснювальну роботу з питань створення безпечних умов перебування дітей в навчальних закладах

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Днями спеціалісти Держпрожспоживслужби в Запорізькій області   провели онлайн-наради з керівниками закладів загальної середньої освіти Приморської міської ради Бердянського району та Терпіннівського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. «Джерело».

Учасники обговорили нагальні питання реформування системи шкільного харчування. Зокрема, розглядалися питання щодо покращення якості приготування страв, заборони та обмеження певних харчових продуктів в шкільних їдальнях тощо.

Також фахівці Держпродспоживслужби  наголосили  про необхідність безумовного виконання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», в частині застосування постійно діючих процедур, які засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

Окрім того,  учасники обговорили  питання стосовно профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в закладах освіти.

Вкотре було акцентовано увагу на  дотриманні протиепідемічних вимог в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19,) спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря, протоколів державної, регіональної та місцевої комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 


ВІДЕОСЮЖЕТИ