• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

25 листопада 2020

Спеціалісти Держпродспоживслужби провели 182 заходи державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

За 10 місяців 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області у закладах освіти проведено 182 заходи державного контролю    у сфері безпечності харчових продуктів.  

За результатами проведених заходів  видано 144 обов’язкових, для виконання у визначені строки, письмових вимог (приписів) щодо усунення порушень вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Окрім того, прийнято 3 рішення про вилучення та знищення харчових продуктів, які постачалися до закладів  загальної середньої освіти. Зокрема, було  вилучено та знищено 5 кг молокопродуктів, 62 кг м’яса птиці.

За встановлені порушення у сфері безпечності харчових продуктів застосовано 32 штрафи на загальну суму 27,2 тис. грн. 

Під час проведення заходів відібрано 126 зразків продукції для проведення  лабораторного контролю. В ході досліджень встановлено невідповідностей продукції щодо їх ґатунку та маркування в 19 зразках.

Виробникам такої продукції та закладу освіти направлено повідомлення  для встановлення причин та вжиття заходів щодо вилучення з обігу неправильно маркованих харчових продуктів.  До Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надіслано  лист щодо виявленого факту постачання фальсифікованої продукції до навчального закладу.

З метою дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів в регіоні постійно проводиться роз’яснювальна та просвітницька робота, в тому числі  у закладах освіти. Зокрема, з початку року проведено 242 наради та навчання з керівниками та працівниками закладів освіти, надано понад 1,3 тис.  консультацій щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) ) та стосовно  дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів.

Робота у вказаному напрямку триває.

 


ВІДЕОСЮЖЕТИ