• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

25 жовтня 2017

Відбулась нарада

24 жовтня 2017 року в Запорізькій обласній державній адміністрації  під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулась нарада з керівниками дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Запорізької області 2017 року. У заході взяли участь начальник Головного управління та начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, керівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, ГУ Нацполіціїї України у Запорізькій області, Департаментів охорони здоров’я, освіти і науки, ГУ ДСНС України у Запорізькій області, керівники територій.

З доповідю на нараді виступила начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Власова С.М., яка зробила акцент на проблемних питаннях які виникали під час оздоровчої кампанії, поінформувала учасників наради про діяльність Держпродспожислужби у сфері санітарного законодавства.

Встановлені під час обстежень закладів оздоровлення та відпочинку порушення стосувались невідповідності питної води вимогам санітарних норм та правил, показників безпечності харчових продуктів під час харчування,  відсутності погодженого примірного меню та постачальників харчових продуктів, лабораторного контролю об’єктів зовнішнього середовища, тощо.  

Крім того, адміністрацією закладів не приділялась належна увага контролю організації харчування дітей. Це стосувалось, в першу чергу, недотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках їдалень, приймання харчових продуктів без маркування та супровідних документів, що підтверджують якість і безпеку, надходження до закладів харчових продуктів на межі терміну придатності.

З метою приведення закладів до відповідних вимог чинного законодавства керівникам закладів було направлено  приписи  щодо усунення порушень та пропозиції. 

На підставі вищезазначеного та з метою запобігання виникнення і поширення інфекційних хвороб, у тому числі з харчових отруєнь, масових неінфекційних захворювань вважаємо за доцільне врахувати вищевикладені недоліки, прийняти дійові заходи щодо їх усунення, розпочинати підготовчу кампанію до літнього оздоровчого періоду заздалегідь, виконати приписи, залучати спеціалістів Держпродспоживслужби до комісійних обстежень закладів, до проведення колегій, оперативних нарад, семінарських занять. Фахівці служби готові надати високваліфіковану допомогу, консультації, організувати проведення необхідних лабораторних досліджень.


ВІДЕОСЮЖЕТИ