• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

16 серпня 2018

Формування запасів продовольчого зерна під контролем спеціалістів

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна відбулася нарада з питань забезпечення хлібопекарських підприємств продовольчим зерном та формування запасів зерна врожаю 2018 року. У нараді взяли участь т.в.о. директора Департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації Олександр Ясинецький, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв, представники хлібопекарських та переробних підприємств Запорізької області, Аграрного фонду та Державної продовольчо-зернової корпорації України.

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Начальник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв повідомив, що за статистичними даними, із зібраних аграріями 2 млн. тонн зерна 1160 тис. тонн становить фуражне зерно (58%); 600 тис. тонн зерна або 30% відповідає третьому продовольчому класу;  240 тис. тонн зерна (12%) - продовольче другого класу. На стан та якість зерна вплинули несприятливі погодні умови, тому врожайність склала в середньому 39 ц/га. Потреба області в продовольчому зерні для виробництва хлібобулочних виробів складає 240 тис. тонн. Наразі у наявності  840 тис. тонн збіжжя, яке поки що не вивозиться з регіону та притримується на зернозаготівельних підприємствах,  повідомив Віктор Шершнєв.

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

За підсумками наради заступником голови облдержадміністрації Олександром Бабаніним доручено: Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації щочетверга проводити моніторинг цін на продовольче зерно врожаю 2018 року. Рекомендовано: Головному управлінню Держпродспоживслужби в Запорізькій області - щочетверга надавати Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації інформацію про кількісні та якісні показники пшениці врожаю 2018 року, яка зберігається на зернових складах області; Аграрному фонду та Державній продовольчо-зерновій корпорації України - співпрацювати з хлібопекарськими підприємствами області у 2018/2019 маркетингових роках щодо закупівлі останніми продовольчого зерна та борошна. 


ВІДЕОСЮЖЕТИ