• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

17 травня 2019

В Якимівському  районі обговорили актуальні питання безпечності літнього відпочинку

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій областіПитання організації, підготовки та діяльності дитячих оздоровчих закладів влітку 2019 року стали головною темою семінару, який пройшов в  Якимівському  районному  управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області під головуванням  керівника районного управління Миколи Громихіна.

В заході взяли участь керівники та відповідальні спеціалісти  дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, розташованих на території Якимівського  району, фахівці районного управління та спеціалісти районної лабораторії Держпродспоживслужби.

Під час семінару фахівці управління ознайомили присутніх з вимогами законодавства, які повинні бути виконані перед відкриттям закладів оздоровлення та відпочинку. Було наголошено, що право на відкриття та функціонування закладів оздоровлення для дітей підтверджується комісійним Актом обстеження оздоровчого закладу (форма 318/о) за умови позитивного вирішення всіх питань, передбачених даним Актом. Також проведено аналіз порушень санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності харчових продуктів, виявлених за результатами заходів державного нагляду влітку 2018 року (доповідач головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Олена Волкова).  

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій областіОкремим питанням розглянуто порядок складання двотижневого перспективного меню, проаналізовані типові помилки виконавців  при складанні меню (доповідач помічник лікаря-епідеміолога відділу державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Марина Коробова).

Як операторам ринку, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування, керівникам закладів оздоровлення повідомлено про граничні терміни запровадження системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні, розглянуто нормативно-правові акти та основні аспекти процедури на виробництві, вручені інформаційні листи щодо обов’язку введення системи та довідкові наглядні матеріали (доповідач головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олена Виставкіна).

Питання проведення відомчого лабораторного контролю освітила директор районної лабораторії Держпродспоживслужби Тетяна Первєєва.

Підбиваючи підсумки наради, керівник районного управління Микола Громихін привітав присутніх з початком нового оздоровчого сезону та побажав провести оздоровчу кампанію 2019 року на належному рівні.

             

 

 


ВІДЕОСЮЖЕТИ