• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

20 травня 2019

Фахівці Чернігівського районного управління Держпродспоживслужби провели  семінар для керівників закладів освіти

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

За ініціативи Управління Держпродспоживслужби в Чернігівському районі, спільно з  районним відділом освіти,  організовано та проведено семінар  для завідувачів дошкільних навчальних закладів,  директорів загальноосвітніх шкіл та навчально-виховних комплексів району щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей в літній період та впровадження системи НАССР.

В.о Чернігівського районного управління Держпродспоживслужби  Олексій Житарюк  ознайомив керівників закладів освіти з основними вимогами впровадження системи НАССР  в навчальних закладах Чернігівського району. Він зазначив, що в Україні з 2017 року триває поетапний обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР (міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів). Насамперед, це стосувалося великих потужностей, а до 20 вересня 2019 року всі українські підприємства харчової галузі, в тому числі і  заклади освіти, які надають послуги харчування,  мають впровадити цю систему.

Про особливості роботи дошкільних навчальних закладів під час літнього оздоровчого періоду доповіла фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  Валентина Оверченко.

Марин Полєвик,  фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства розповіла як правильно  організувати харчування дітей в оздоровчих закладах. Особливу увагу звернула на  загальні принципи складання перспективних двотижневих меню.

В ході семінару учасники обмінялися досвідом, на всі питання були надані ґрунтовні відповіді та роз’яснення.


ВІДЕОСЮЖЕТИ