• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

13 вересня 2019

На Запоріжжі відбувся Всеукраїнський семінар науковців та фахівців Держпродспоживслужби

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

З 09 по 12 вересня 2019 року  у м. Бердянську Запорізької області відбувся  Всеукраїнський семінар на тему: «Сучасні мікробіологічні методи дослідження щодо збудників зоонозів».

В семінарі взяли участь завідувачі бактеріологічними відділами та завідувачі відділами ветеринарно-санітарної експертизи, які займаються мікробіологічними дослідженнями харчових продуктів регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби, фахівці Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, Державного науково-контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, фахівці та науковці   іноземних держав.

Фахівці Держпродспоживслужби та науковці обговорили актуальні питання в сфері лабораторної діагностики; організації та здійснення контролю за зоонозами та продовольчою сировиною в сучасних умовах;  питання поширення антибіотикорезистих штамів збудників зоонозів та коменсальних бактерій серед тварин.

Також учасники розглянули основні вимоги  гармонізації законодавства з безпечності та якості харчових продуктів до вимог ЄС.

Особливу увагу присутні уділили державному контролю безпечності харчових продуктів в дитячих закладах, школах, лікувально- профілактичних закладах та закладах громадського харчування; мікробіологічним дослідженням води, призначеної для споживання людини, відповідно до Директиви ради 98/83/ЄС, виявленню бутуліністичних токсинів та Clostridium botulinum в харчових продуктах та іншим.

Також під час роботи семінару його учасники мали можливість ознайомитись з сучасним обладнанням для визначення чутливості/резистентності антибактеріальних препаратів, виявлення збудників бактеріальних харчових токсикоінфекцій та інших.

Всього в ході заходу було розглянуто більш ніж 30 питань.

Семінар надав унікальну можливість поспілкуватися науковцям і фахівцям Держпродспоживслужби, поділитися власним досвідом, отримати чимало корисної інформації та нових знань, зазначив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв, підводячи підсумки семінару.

Наприкінці заходу учасники отримали Сертифікати.


ВІДЕОСЮЖЕТИ