• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

29 листопада 2019

Влада, бізнес і громадськість обговорили питання контролю якості молочної продукції

Під час обговорень представники громадської організації продемонстрували учасникам зустрічі результати щорічних досліджень жирових продуктів, які були відібрані з полиць київських супермаркетів. Результати засвідчили, що 33% перевірених зразків спредів та молочно-жирових сумішей мали невідповідність складу продукції та заявленого маркування.

У ході обговорення Борис Кобаль зауважив, що питання безпечності та якості хаочової продукції є дуже актуальним, адже це впливає на здоров’я людини. Також він поінформував про те, які заходи здійснює Держпродспоживслужба при виявленні фальсифікованої молочної продукції, зокрема масла та молочно-жирових сумішей. «При здійсненні заходів державного контролю державні інспектори періодично виявляють суб’єктів господарювання, що постачають молочну продукцію в торгову мережу, так звані «фірми-прокладки», які не зареєстровані у реєстрі потужностей. Це значно ускладнює проведення розслідувань, а також процедуру відкликання та вилучення продукції яка не відповідає вимогам нормативних актів», - додов Борис Кобаль.

У свою чергу Микола Мороз зазначив, що на даний час Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розроблено новий законопроектяким передбачено посилення відповідальності суб’єктів господарювання за введення в обіг фальсифікованої продукції..

На завершення обговорення представники бізнесу розповіли про заходи, які вони вдивають, з метою недопущення на прилавки супермаркетів небезпечної та неякісної продукції.


ВІДЕОСЮЖЕТИ