16 грудня 2019
13 грудня 2019 року на базі Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини відбулася виїзна нарада з обговорення актуальних питань діяльності Держпродспоживслужби під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького.
У заході також взяли участь т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка, керівники структурних підрозділів Держпродспоживслужби та начальники Головних управлінь Держпродспоживслужби в областях.
Під час роботи Марія Савка наголосила на важливості напрямків роботи, що акумулювала Держпродспоживслужба. За її словами, саме якісне та професійне вирішення Службою поставлених завдань, співпраця з органами місцевої влади, профілактична та інформаційно-роз’яснювальна робота забезпечили в області стабільну епізоотичну ситуацію та ефективне впровадження ряду регіональних програм, однією з яких є регіональна цільова програма «Дітям Прикарпаття – якісне харчування», що спрямована на забезпечення якісного харчування в навчальних закладах.
Як зазначив Тарас Висоцький, за умови взаємодії органів влади усіх рівнів ніщо не завадить Держпродспоживслужбі у повній мірі виконувати свої функціональні повноваження, адже суспільство очікує високого результату.
Заступник Міністра зауважив, що основна ціль виїзного формату зустрічі – побачити, проаналізувати та оцінити, чим живе регіон. Тому такі наради планується проводити в усіх областях України.
У свою чергу на відкритості та прозорості діяльності, а також на необхідності забезпечити вільний доступ населення та громадськості до результатів роботи Служби наголосила т. в. о. Держпродспоживслужби Ольга Шевченко. На її переконання, досягненню завдань, які стоять перед Держпродспоживслужбою, сприятиме, в тому числі, діджиталізація, яка дозволить оптимізувати діяльність Служби, зробити її орієнтованою на суспільство.
Представники Держпродспоживслужби різних областей України під час наради обговорили питання безпечності харчування в навчальних закладах, якому приділяється особлива увага Уряду України, проведення лабораторних випробувань, досліджень та експертизи під час здійснення державного нагляду.
У ході роботи також йшлося про організацію санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед населення, лабораторний контроль харчових продуктів, актуальні питання реалізації державної політики у сфері карантину, захисту рослин та насінництва.
У процесі живого спілкування та предметних дискусій учасники обмінялись досвідом, регіональними напрацюваннями в різних галузях діяльності з метою формування єдиних стратегічних тенденцій виконання повноважень та моделей розв’язання проблемних питань.