27 грудня 2019
Нагальні питання організації безпечного харчування у закладах соціальної сфери м. Мелітополя обговорили нещодавно під час семінару представники влади та бізнесу.
У заході взяли участь начальник Мелітопольського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Ольга Угненко, перший заступник міського голови з питань діяльності органів влади Ірина Рудакова, керівники закладів освіти та лікарень міста, підприємці, які надають послуги з харчування дітей.
Ірина Рудакова у своєму виступі наголосила на заходах щодо забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти м. Мелітополя на 2019-2021 роки, затверджених Розпорядженням міського голови.
В свою чергу, Ольга Угненко зосередила увагу учасників семінару на проведенні заходів державного контролю операторів ринку стосовно додержання вимог Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та «Про безпечність та якість харчових продуктів».
Про епідеміологічну ситуацію в місті щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та аспекти запровадження системи НАССР на об’єктах соціальної сфери доповіла Наталія Морозова, начальник відділу за дотриманням санітарного законодавства Мелітопольського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Учасники семінару отримали роз’яснення норм законодавства, обмінялися досвідом та на прикладах розібрали шляхи вирішення проблемних питань, які виникають в процесі діяльності.