• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

27 грудня 2019

На Запоріжжі у 2019 році прийнято 36 рішень щодо обмеження реалізації обігу харчових продуктів

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Такі рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів були прийняті Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у зв’язку з виявленими на потужностях операторів ринку (закладах громадського харчування, магазинах, ринках та інших) порушеннями, які несли ризик для життя або здоров’я людини.

Серед основних порушень, які були виявлені в ході планових та позапланових заходів – це недотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, зокрема приміщення не підтримувалося у чистоті, не проводилася дезінфекція, не проводилася боротьба зі шкідниками, планування приміщень не відповідали вимогам законодавства, порушувалися температурний режим зберігання продуктів харчування, правила товарного сусідства тощо.

В 14 випадках була виявлена продукція без маркування та з протермінованими термінами зберігання.

За порушення норм законодавства, до суб’єктів господарювання застосовані заходи згідно чинного законодавства.

Шановні споживачі!

З метою захисту свого здоров’я, звертайте увагу на інформацію про харчові продукти, зокрема на терміни придатності.


ВІДЕОСЮЖЕТИ