22 січня 2020
Спеціалісти Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели семінар-практикум для керівників, медичних сестер та членів робочих груп закладів дошкільної та загальної середньої освіти району .
Під час заходу розглядалися питання дотримання санітарних вимог при організації харчування: належного зберігання продуктів харчування, контроль за продукцією, яка надходить до закладу, дотримання технології приготування їжі відповідно до технологічних карток, ведення документації з харчування та забезпечення проходження персоналом медичних оглядів.
Обговорені питання щодо вимог складання перспективного двотижневого меню та необхідність виконання норм харчування у навчальних закладах відповідно до норм затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».
Також акцентовано увагу на впровадження в навчальних закладах постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР): розробка програми-передумов, послідовність розробки системи НАССР, визначення критичних точок та забезпечення ефективного контролю в цих точках відповідно до наказу Мінагрополітики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 року.
На нараді керівники навчальних закладів поділились власними напрацюваннями щодо організації харчування в освітніх закладах та шляхами вирішення проблемних питань.