06 лютого 2020
Питання забезпечення безпечного харчування в закладах освіти обговорили фахівці Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області з представниками закладів освіти м. Запоріжжя.
Зокрема, було зосереджено увагу на основних вимогах законодавства щодо впровадження в закладах освіти системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів.
З метою уникнення помилок, учасники детально розглянули практичні питання проведення заходів державного нагляду (контролю), приклади властивих порушень, що були зафіксовані Держпродспоживслужбою при перевірках закладів освіти.
Також фахівці служби наголосили на необхідності поліпшення стану матеріально-технічної бази харчоблоків, нагадали про вимоги до суб’єктів господарювання, що постачають харчові продукти та надають послуги харчування.