11 лютого 2020
Фахівці Кам’янсько-Дніпровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області обговорили з фізичними особами-підприємцями району основні вимоги законодавства України в галузі безпеки харчових продуктів, зокрема питання запровадження HACCP - системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, які є визначальними для безпечності харчових продуктів.
Начальник районного управління Олена Забігайло зауважила, що це одна з обов’язкових вимог для операторів ринку, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами, і стосується ця норма не лише великого, а й малого бізнесу. Учасники обговорили базові вимоги, зокрема ризики при транспортуванні та зберіганні продукції. Разом з тим, фахівці Держпродспоживслужби зазначили, що в залежності від виду бізнесу у кожного оператора ринку впроваджується своя система, але головне завдання – налагодити роботу системи так, аби унеможливити випуск небезпечної продукції.