14 лютого 2020
У рамках реалізації проекту дружини Президента України Олени Зеленської з удосконалення системи шкільного харчування, в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області під головуванням першого заступника начальника Ольги Сівової відбулася селекторна нарада з фахівцями обласного, міських та районних підрозділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства щодо комісійних обстежень закладів освіти.
Метою обстеження є поглиблений аналіз та оцінка поточного стану організації дитячого харчування, вивчення рівня задоволеності учнів і батьків шкільним харчуванням.
Репрезентативну вибірку для комісійних обстежень сформовано Інститутом освітньої аналітики, з урахуванням співвідношення міських і сільських закладів загальної середньої освіти, відібрано 500 шкіл комунальної форми власності в усіх областях України.
У Запорізькі області, міжвідомчі комісії, до яких увійшли представники Держпродспоживслужби та підрозділів освіти місцевих органів державної влади обстежать 18 закладів освіти.
Під час комісійних обстежень будуть перевірятися: технічний стан та оснащення шкільних харчоблоків, рецептура, за якою готують дітям їжу, калорійність та різноманітність меню, якість питної води, систему контролю безпечності та якості продуктів, умови їх зберігання, загальний санітарно-гігієнічний стан.
Також представники комісій матимуть змогу поспілкуватися з учнями та батьками щодо рівня їхньої задоволеності шкільним харчуванням та з перших вуст отримати зауваження та побажання.
Узагальнені результати обстежень будуть надісланні до постійної робочої групи для подальших напрацювань.