• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

17 квітня 2020

Більш ніж 7 тис. об’єктів було обстежено Держпродспоживслужбою на дотримання карантинних обмежень у Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

У Запорізькій області з метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби разом із представниками органів місцевого самоврядування та Національної поліції продовжується здійснюватися контроль за дотриманням санітарних норм і правил суб’єктами господарювання в умовах карантину.

З початку дії карантинних обмежень у Запорізькій області було перевірено понад 7 тис. суб’єктів господарювання, з яких 800 застосованих заходів адміністративного впливу для припинення порушень.

Відштовхуючись від даних за останню неділю, то за минулий тиждень було перевірено до 2 тис. об’єктів з яких було виявлено 280 порушень. Найбільший акцент, на обстеження – перевірено близько 850 об’єктів – був направлений на торгівельні мережі з реалізації продуктів харчування, супермаркетів, магазинів, тощо.

У ході перевірок були виявлені такі найпоширеніші порушення: відсутність засобів індивідуального захисту; відсутність умов для дезінфекційної обробки захисних масок та їх утилізації; не дотримання особистої гігієни; відсутність дезінфекційних засобів для дезінфекції; відкриті об’єкти, яким тимчасово заборонено працювати; тощо. За результатами роботи мобільної групи на порушників були застосовані заходи адміністративного впливу.

В ході моніторингових обслідувань було встановлено, що більшість суб’єктів господарювання відповідально ставляться до виконання профілактичних та протиепідемічних заходів.

Фахівці Держпродспоживслужби продовжують проводити роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання та їх працівниками, а також з відвідувачами об’єктів торгівлі і надання послуг щодо дотримання протиепідемічного режиму.

Робота мобільних груп триває.


ВІДЕОСЮЖЕТИ