13 травня 2020
На сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розміщені «МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ФЕРОМОННИХ ПАСТОК ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ РЕГУЛЬОВАНИХ ТА ШКІДЛИВИХ ОРГАНІЗМІВ»
(http://www.consumer.gov.ua/ContentPages/Aktualna_Informatsiya/234/).
В методичних рекомендаціях наведені принципи проведення феромонного моніторингу для обстеження сільгоспугідь, плодових, виноградних та лісових насаджень, складських приміщень, теплиць з метою виявлення шкідливих та карантинних організмів, що дасть змогу одержувати інформацію про наявність шкідників на певній території, визначати їх чисельність, динаміку розвитку, та на підставі одержаних при цьому даних планувати відповідні фітосанітарні заходи. Дані Методичні рекомендації розроблені з метою допомоги спеціалістам Державної служби з безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, сільгоспвиробникам, фермерам¸ слухачам інститутів післядипломної освіти, в наукових цілях, а також студентам при проходженні навчального процесу, технологічних і виробничих практик.
.