13 травня 2020
Вимоги Головного державного санітарного лікаря України щодо протиепідемічних заходів протидії коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами та агропродовольчих ринках:
наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів;
допуск працівників та відвідувачів на територію ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора);
проходження безконтактного температурного скринінгу;
наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не більше одного на 10 кв. м торговельної площі;
відстань між місцями продавців – не менше трьох метрів, місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями (з плівки або пластику);
проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця в кінці кожного робочого дня;
відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території;
забезпечення постійного інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися;
агропродовольчі ринки зобов’язуються дотримуватися вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення COVID-19 та оперативного усунення порушень.