• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

13 травня 2020

Актуально про головне!

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій області

Вимоги Головного державного санітарного лікаря України щодо протиепідемічних заходів протидії коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами та агропродовольчих ринках:

 

  • наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів;

  • допуск працівників та відвідувачів на територію ринку виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора);

  • проходження безконтактного температурного скринінгу;

  • наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;

  • кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не більше одного на 10 кв. м торговельної площі;

  • відстань між місцями продавців – не менше трьох метрів, місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями (з плівки або пластику);

  • проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця в кінці кожного робочого дня;

  • відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території;

  • забезпечення постійного інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися;

  • агропродовольчі ринки зобов’язуються дотримуватися вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення COVID-19 та оперативного усунення порушень.


ВІДЕОСЮЖЕТИ