• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

10 липня 2020

В обласному місті Держпродспоживслужба посилила контроль за дотриманням протиепідемічних вимог

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

З початку липня спеціалісти Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області обстежили 65 об’єктів міста на дотримання протиепідемічних заходів, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України. Порушення встановили на 43 об’єктах.

Найбільше недоліків виявлено на агропродовольчих ринках. Так із 15 перевірених – порушення встановлені на 13 (87 %). Зокрема, порушується «масковий режим», відсутні місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками, в санвузлах відсутнє в наявності рідке мило, антисептики та паперові рушники та інші. Також була присутня неконтрольована (стихійна) торгівлі на прилеглій до ринку території.

Значна кількість порушень 15 із 20 (75%) перевірених виявлена і в крамницях торгівлі продовольчими товарами, а саме: не проводиться перед початком зміни температурний скринінг працівникам; відвідувачі перебувають у закладі без респіраторів або захисних масок; адміністрацією не проводиться навчання працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту, не забезпечується належний контроль за їх використанням.

Під час обстежень закладів громадського харчування порушення встановлені у 57 % перевірених (15 із 20). Зокрема, на вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень відсутні організовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками; видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється при відсутності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів; при використанні одноразового посуду прибори й кондименти до напоїв (цукор, мішалки, трубочки тощо) надаються без індивідуальної упаковки.

Не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.

За результатами перевірок на порушників складено 20 протоколів, суб’єктам господарювання надано 44 приписи (пропозиції), надіслано 36 інформаційних повідомлень до органів місцевої влади та 39 - Національної поліції.

Наразі проводяться рейди суб’єктів господарювання, які здійснюють пасажирські перевезення.

З власниками, персоналом та відвідувачами закладів проведена просвітницька робота.


ВІДЕОСЮЖЕТИ