• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

13 серпня 2020

Держпродспоживслужба Запоріжжя взяла участь у Всеукраїнському Молочному Форумі

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

12 серпня,  в рамках 32-ої Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2020» відбувся Всеукраїнський  Форум «Безпечність молока: національна політика та регіональні ініціативи» за участю  Генерального директора директорату безпечності харчових продуктів  Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України  Миколи Мороза, директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної  медицини  Держпродспоживслужби Бориса Кобаля,  Голови Громадської Ради при Держпродспоживслужбі Віталія Башинського,  представників обласних департаментів з розвитку АПК та територіальних органів Держпродспоживслужби, галузевих асоціацій, молокопереробних підприємств і виробники молока.

Від Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області  у Форумі взяли участь перший заступник начальника Ольга Сівова, заступник начальника Сергій Дегтяренко, керівництво та спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

Захід організований під патронатом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у співпраці з Держпродспоживслужбою України та швейцарсько-українською програмою «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

В ході проведення Форуму були висвітлені питання щодо вдосконалення регулювання безпечності харчових продуктів в Україні, зокрема стосовно  вимог до безпечності молока, його виробництва та введення в обіг як харчового продукту. Також зупинилися на  тих викликах, що супроводжують процес імплементації до європейських норм законодавства.

Окремо акцентувалася  увага на  впровадженні пілотного проекту “Програма контролю сирого молока». Зокрема  були представлені  регіональні ініціативи, що спрямовані на підвищення якості та безпечності молока, що виробляється на первинному рівні,  контролю його подальшої переробки та реалізації кінцевому споживачу.

На завершення учасники обмінялися думками та обговорили подальші кроки щодо впровадження пілотного проекту.


ВІДЕОСЮЖЕТИ