• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

06 жовтня 2020

Фахівці Держпродспоживслужби та представники генерального директорату з питань безпечності харчових продуктів та охорони здоров’я DG SANTE обговорили питання щодо оцінки системи контролю м’яса птиці, а також продукції з м’яса птиці в Україні

Головне управління Держпродспоживслужбив Запорізькій області

З 5 жовтня представники DG SANTE розпочинають проведення дистанційного аудиту системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці, а також продуктів з м’яса птиці, які експортуються з України до ЄС. У рамках початку проведення такого оцінювання відбулася онлайн-зустріч т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко з аудиторами DG SANTE. У заході також взяли участь заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Артем Саєнко, начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Олена Курята, а також представники головних управлінь Держпродспоживслужби в Волинській, Київській, Полтавській Чернігівській та Черкаській областях.

У ході обговорення питань Ольга Шевченко доповіла присутнім про структуру Держпродспоживслужби, а також про поточну ситуацію в Україні щодо здійснення Держпродспоживслужбою перевірок підконтрольних суб’єктів господарювання. Окрім того, були обговорені питання роботи системи контролю в Україні, в тому числі ризико-орієнтовний підхід.

Також фахівці Держпродспоживслужби та аудитори обговорили алгоритм роботи робочої групи, яка буде проводити дистанційну перевірку системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці, а також продукції з м’яса птиці в Україні. Планується, що даний аудит буде проведено в найближчі два тижні, після чого аудитори DG SANTE зможуть надати попередні висновки щодо ефективності такої системи контролю.


ВІДЕОСЮЖЕТИ