04 лютого 2021
Днями, фахівці Мелітопольського та Василівського районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели семінари для керівників закладів освіти районів та організаторів харчування дітей.
Під час семінарів були висвітлені вимоги щодо організації харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
Особливу увагу фахівці Держпродспоживслужби звернули на вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набрав чинності з 01 січня поточного року (ознайомитись можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1111-20#Text ).
Окрім того, були розглянуті гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у навчальних закладах.
Також учасники семінарів обговорили Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
Освітяни поділилися досвідом та думками щодо розглянутих питань.