• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

10 березня 2021

Фахівці Держпродспоживслужби у Запорізькій області продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу для освітян

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Упродовж минулого тижня спеціалісти  Більмацького, Великобілозерського, Гуляйпільського, Запорізького, Михайлівського, Оріхівського та Токмацького районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели низку семінарів в територіальних громадах щодо безпечного харчування дітей в закладах освіти.  

 До участі у заходах долучилися представники відділів освіти,  керівники закладів загальної середньої і дошкільної освіти та суб’єкти господарювання, що здійснюють харчування учнів у начальних закладах.

Фахівці  підрозділів  державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства районних управлінь Держпродспоживслужби проінформували  присутніх про вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Особливу увагу було наголошено на переліку новацій, які відбулися в організації  харчування школярів та переліку продуктів харчування і страв, які заборонені до продажу в шкільних буфетах.

Окремо акцентувалася увага на дотриманні Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти.

Також фахівці Держпродспоживслужби  зосередили увагу на необхідності дотримання протиепідемічних заходів в закладах загальної середньої та дошкільної освіти в період карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), відповідно до постанов Головного державного санітарного лікаря України.

Зокрема, було наголошено  на найчастіших порушеннях, які виявлялися Держпродспоживслужбою при здійсненні заходів щодо дотримання протиепідемічних вимог.

В ході семінарів фахівці служби відповіли на  численні запитання слухачів та висловили готовність до подальшої співпраці.


ВІДЕОСЮЖЕТИ