• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

17 березня 2021

На запорізьких ринках фахівці Держпродспоживслужби провели роз’яснювальну роботу щодо профілактики харчових отруєнь

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Днями фахівці Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели  інформаційно-роз’яснювальну роботу на агропродовольчих ринках  щодо профілактики  харчових отруєнь.

До заходів були залучені представники адміністрації ринків, завідувачі державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Запорізької районної державної лікарні ветеринарної медицини, суб’єкти господарювання та особи, що здійснюють торгівлю на ринках.

Фахівці Держпродспоживслужби наголосили на недопущенні реалізації на агропродовольчих ринках харчових продуктів домашнього виготовлення, продукції без відповідних супровідних документів, підтверджуючих їх безпечність та якість. 

Окрему увагу було приділено  профілактиці отруєння населення маринованими грибами та в’яленою рибою.  

Адже такі продукти можуть бути потенційно небезпечними та стати причиною харчових отруєнь аж до ботулізму.

Під час проведення санітарно-просвітницької роботи серед учасників  розповсюджено  пам’ятки стосовно попередження харчових отруєнь.


ВІДЕОСЮЖЕТИ