• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

14 квітня 2021

Триває санітарно-просвітницька робота щодо забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей в закладах освіти

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжують санітарно-просвітницьку роботу з керівниками закладів освіти, операторами ринку, які здійснюють діяльність з постачання харчових продуктів з організації харчування для закладів середньої освіти щодо забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей.

Нещодавно заходи з вказаного питання відбулися в Запоріжжі, Кирилівській, Степненській, Таврійській територіальних громадах.

Учасники обговорили актуальні питання Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти.

Окремо акцентувалася увага на безумовному дотриманні законодавства про харчові продукти та використанні Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та застосування постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти.

Також було наголошено на забороні здійснення обігу харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державну реєстрацію або не отримали експлуатаційний дозвіл.

Спеціалісти міських та районних  управлінь Держпродспоживслужби зосередили увагу на найчастіших порушеннях, які виявлялися при здійсненні заходів державного нагляду вимог законодавства у сфері санітарного і епідемічного благополуччя населення та надали рекомендації щодо недопущення цих недоліків.

Крім того, фахівці служби наголосили на необхідності дотримання протиепідемічних вимог, встановлених постановами Кабінету Міністрів України і Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також звернули особливу увагу на обмежувальні заходи і заборони, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

В ході нарад учасники обмінялися досвідом щодо практичного розв’язання актуальних питань та отримали дієві рекомендації  від фахівців Держпродспоживслужби.


ВІДЕОСЮЖЕТИ