20 травня 2021
Незважаючи на перехід Запорізької області з «червоної» у «жовту» зону епіднебезпеки, наша служба продовжує працювати в посиленому режимі щодо здійснення моніторингових обстежень об’єктів нагляду на предмет дотримання ними обмежувальних протиепідемічних заходів – на цьому наголосила в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Світлана Власова в ході робочої наради з керівниками самостійних структурних підрозділів, районних та міських управлінь.
В ході онлайн-спілкування учасники проаналізували перші результати організації оздоровчої кампанії в поточному році, яка буде проходити в умовах адаптивного карантину. Було зазначено, що за результатами проведеної роботи та з урахуванням минулорічного оздоровчого сезону, Головним управлінням будуть підготовленні пропозиції для розгляду на позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Світлана Власова також зауважила, що першочерговим залишається питання проведення заходів державного контролю діяльності постачальників харчових продуктів та послуг з організації харчування для закладів середньої освіти, і цю роботу необхідно завершити до кінця навчального року.
Окрім того, керівництвом служби було зосереджено увагу на проведенні моніторингу рослинної продукції (ранніх овочів).
Також учасників наради проінформовано про врегулювання процедури видачі ветеринарно-санітарних паспортів пасік. Наразі, в Реєстрі вже зареєстровано 1002 пасіки бджолярів Запорізької області.