• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

17 червня 2021

Фахівці Держпродспоживслужби Гуляйпільського району провели навчальний семінар щодо змін в організації харчування в закладах загальної середньої освіти

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Спеціалісти Гуляйпільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели навчальний семінар з керівниками та особами, відповідальними за організацію харчування в закладах загальної середньої освіти Гуляйпільської, Воздвижівської та Малинівської територіальних громад за участі начальників відділу освіти, молоді та спорту.

Доповідачі ознайомили учасників семінару зі змінами  в організації харчування в закладах загальної середньої освіти.

Зокрема, у ході зустрічі присутні обговорили вимоги Постанови Кабінету Міністрів № 305 від 24.03.2021 р. «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку».

 Особливу увагу було приділено питанню організації харчування, в т.ч.  дітей з особливими дієтичними потребами, та складання меню у закладах загальної середньої освіти, контролю за якістю харчових продуктів, які отримуються від постачальників, тощо. Детально був обговорений Додаток 9 до норм харчування в закладах освіти: Норми  споживання основних груп харчових продуктів для організації одноразового харчування в закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку у разі п’ятиденного перебування.

Також було розглянуто  Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти.

В ході семінару учасники  отримали вичерпні відповіді на питання щодо впровадження змін у харчуванні дітей.


ВІДЕОСЮЖЕТИ