17 червня 2021
Спеціалісти Гуляйпільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели навчальний семінар з керівниками та особами, відповідальними за організацію харчування в закладах загальної середньої освіти Гуляйпільської, Воздвижівської та Малинівської територіальних громад за участі начальників відділу освіти, молоді та спорту.
Доповідачі ознайомили учасників семінару зі змінами в організації харчування в закладах загальної середньої освіти.
Зокрема, у ході зустрічі присутні обговорили вимоги Постанови Кабінету Міністрів № 305 від 24.03.2021 р. «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку».
Особливу увагу було приділено питанню організації харчування, в т.ч. дітей з особливими дієтичними потребами, та складання меню у закладах загальної середньої освіти, контролю за якістю харчових продуктів, які отримуються від постачальників, тощо. Детально був обговорений Додаток 9 до норм харчування в закладах освіти: Норми споживання основних груп харчових продуктів для організації одноразового харчування в закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку у разі п’ятиденного перебування.
Також було розглянуто Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти.
В ході семінару учасники отримали вичерпні відповіді на питання щодо впровадження змін у харчуванні дітей.