18 червня 2021
Базові аспекти стратегічного планування в рамках розробки концепції розвитку малого та середнього бізнесу обговорили у Чернігівській громаді представники органів місцевого самоврядування, малого і середнього бізнесу, контролюючих та правоохоронних органів.
Участь у заході взяв в.о. начальника Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олексій Житарюк, який проінформував присутніх про вимоги законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.
Зокрема, він звернув увагу на обов'язковій державній реєстрації потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва, обігу харчових продуктів та роз’яснив процедуру такої реєстрації.
Також доповідач зупинився на практичних аспектах впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points) - системі, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.
В ході зустрічі учасники напрацювали пропозиції до концепції розвитку малого та середнього бізнесу Чернігівської громади.