30 червня 2021
Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області запрошені в якості експертів на серію експертних заходів щодо впровадження системи НАССР, які проводяться для організаторів харчування в навчальних закладах Запорізької області.
Про важливість питання організації операторами ринку безпечного харчування дітей свідчить - реформа системи шкільного харчування, яка стартувала у 2020 році за ініціативою першої леді України Олени Зеленської. 2020-й став роком перших конкретних кроків у реформі системи шкільного харчування. Спочатку було розроблено та затверджено План заходів з реформування системи шкільного харчування (розпорядження Кабінету Міністрів від 5 серпня 2020 р. № 1008-р). Відбулося суттєве оновлення нормативної бази:
Мінекономіки розробило та затвердило низку нормативно-правових актів, що змінили шкільне харчування та запровадили сучасні й ефективні процедури організації безпечного харчування у закладах освіти. А саме:
Спеціалістами Держпродспоживслужби детально висвітлено питання проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю), зокрема аудиту у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості.