05 липня 2021
Днями, у червні місяці, спеціалістами Михайлівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області разом з фахівцями Михайлівської районної державної лікарні ветеринарної медицини було проведено «круглий стіл» з фізичними особами – підприємцями, які здійснюють подвірний забій тварин з послідуючим транспортуванням сировини до місця призначення з питань виконання ними вимог Закону України: від 25.06.1992 №2498-ХІІ «Про ветеринарну медицину» та наказу Міністерства аграрної політики України від 14.01.2004 №4 «Про затвердження Ветеринарно-санітарних правил для боєнь, забійно–санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин».
На засіданні «круглого столу» було роз’яснено вимоги Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя» від 18.05.2017 № 2042-VIII та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР, вкотре нагадали вимоги щодо подвірного забою тварин:
Також було акцентовано увагу на проведенні дезінфекційних та дезінсекційних заходів при подвірному забої тварин, обладнаннях призначених для зберігання, транспортування сировини тваринного походження після проведення забою тварин.