• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

05 липня 2021

У Михайлівському районі було проведено «круглий стіл» з суб’єктами господарювання щодо подвірного забою тварин

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Днями, у червні місяці, спеціалістами Михайлівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області разом з фахівцями Михайлівської районної державної лікарні ветеринарної медицини було проведено «круглий стіл» з фізичними особами – підприємцями, які здійснюють подвірний забій тварин з послідуючим транспортуванням сировини до місця призначення з питань виконання ними вимог Закону України: від 25.06.1992 №2498-ХІІ «Про ветеринарну медицину» та наказу Міністерства аграрної політики України від 14.01.2004 №4 «Про затвердження Ветеринарно-санітарних правил для боєнь, забійно–санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин».

На засіданні «круглого столу» було роз’яснено вимоги Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя» від 18.05.2017 № 2042-VIII та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР, вкотре нагадали вимоги щодо подвірного забою тварин:

  • подвірний забій тварин здійснюється під наглядом спеціаліста державної установи ветеринарної медицини;
  • до забою допускаються клінічно здорові тварини (велика рогата худоба, вівці, кози, свині, птиця, кролі та ін.) відповідно до Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясних продуктів;
  • забій тварин у особистих підсобних господарствах населення проводиться спеціально підготовленими забійниками, які повинні працювати під наглядом спеціаліста державної установи ветеринарної медицини з дотриманням чинних ветеринарно-санітарних вимог;
  • забійник повинен мати необхідні інструменти для забою, термометр для вимірювання температури тіла тварин перед забоєм, санітарний одяг та взуття за встановленими нормами тощо…

Також було акцентовано увагу на проведенні дезінфекційних та дезінсекційних заходів при подвірному забої тварин,  обладнаннях призначених для зберігання, транспортування сировини тваринного походження після проведення забою тварин.


ВІДЕОСЮЖЕТИ