• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

12 серпня 2021

Фахівці Держпродспоживслужби провели навчальний семінар для мелітопольських закладів дошкільної освіти

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

За ініціативою Мелітопольського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та за сприянням управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області днями проведено навчальний семінар з керівниками та медичними сестрами закладів дошкільної освіти міста Мелітополя на тему «Порядок проведення планових заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення у дошкільному навчальному закладі та впровадження системи НАССР».

На семінарі обговорили основні питання щодо здійснення державного нагляду (контролю) згідно вимог наказу МОЗ України від 04.08.2020 року №1788 «Про затвердження уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Особливу увагу начальник Мелітопольського міського управління приділив питанню щодо дотримання вимог до організації харчування дітей, контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, які отримуються від постачальників та наявності належних супровідних документів.

Учасникам семінару нагадали про необхідність безумовного виконання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», що стосується застосування постійно діючих процедур, які засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Спікер підкреслив, що це не просто міра для проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей. Крім того, було обговорено питання профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в закладах дошкільної освіти. Спеціалістами управління були надані вичерпні відповіді на питання, що виникали в ході семінару.


ВІДЕОСЮЖЕТИ