• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

27 серпня 2021

Фахівці Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели нараду із представниками компаній-організаторами харчування у запорізьких міських закладах освіти

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Виконуючий обов’язки заступника начальника Головного управління Сергій Онищенко та начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Власова провели робочу нараду із представниками компаній-організаторами  харчування у запорізьких школах та районних відділів освіти.

Держпродспоживслужба продовжує проводити перевірки та моніторинг постачальників послуг з організації харчування школярів, перевіряє відповідності навчальних закладів санітарним нормам - на цьому наголосила під час зустрічі  начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного Управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, Світлана Власова.

Зокрема, учасники наради обговорили алгоритм дій організації кейтерингу в 11 запорізьких школах, які за ініціативою дружини Президента України Олени Зеленської увійшли до проекту «Здорове харчування». Розглянули питання доставки продуктів у школи за правилами кейтерингу, який повинен відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів на базі системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Фахівцями Держпродспоживслужби було наголошено, що деякі з постачальників в процесі підготовки й досі не надали повної інформації щодо реєстрації рухомих потужностей та висунули претензії до санітарно-технічного стану харчоблоків, що орендують. Світлана Власова підкреслила, що порушення, які були виявлені під час перевірок запорізьких навчальних закладів, в першу чергу стосуються саме стану обладнання і харчоблоків, де готуватиметься їжа для дітей. Серед найбільш поширених порушень: недостатня кількість кухонного та столового посуду, відсутність належних умов для миття рук на харчоблоках та в обідніх залах, лабораторних досліджень факторів середовища та ін.

Виконуючий обов’язки  заступника начальника Головного управління, Сергій Онищенко, закликав підприємців слідувати нормам організації харчування  та відповідати стандартам і вимогам реформи шкільного харчування.

Під час наради розглянули і актуальні питання щодо проведення моніторингових обстежень об’єктів нагляду з дотримання протиепідемічних та обмежувальних заходів, встановлених постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За кожним напрямком роботи були визначені першочергові завдання та наданні пропозиції щодо шляхів їх реалізації.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба виступає партнером у сфері реформування шкільного харчування. Фахівці служби здійснюють контроль безпечності харчових продуктів та відповідності санітарним нормам, проводять перевірки та моніторинг постачальників послуг


ВІДЕОСЮЖЕТИ