05 листопада 2021
Днями спеціалісти Держпрожспоживслужби в Запорізькій області провели онлайн-наради з керівниками закладів загальної середньої освіти Приморської міської ради Бердянського району та Терпіннівського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. «Джерело».
Учасники обговорили нагальні питання реформування системи шкільного харчування. Зокрема, розглядалися питання щодо покращення якості приготування страв, заборони та обмеження певних харчових продуктів в шкільних їдальнях тощо.
Також фахівці Держпродспоживслужби наголосили про необхідність безумовного виконання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», в частині застосування постійно діючих процедур, які засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
Окрім того, учасники обговорили питання стосовно профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в закладах освіти.
Вкотре було акцентовано увагу на дотриманні протиепідемічних вимог в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19,) спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря, протоколів державної, регіональної та місцевої комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.