18 листопада 2021
Про створення належних умов для безпечного та якісного харчування школярів йшла мова під час семінару-наради за участю голови Мелітопольської районної державної адміністрації Ігоря Судакова, керівництва Нововасилівської територіальної громади, начальника відділу освіти, керівників закладів освіти ОТГ.
Спікером від Держпродспоживслужби Запорізької області виступила начальниця Приазовського управління Оксана Коноваленко.
В своїй доповіді вона детально зупинилася на гігієнічних вимогах до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти. Зокрема, була зосереджена увага на постачанні, виробництві та зберіганні харчових продуктів.
Особливу увагу фахівчиня звернула на технологічні карти нового шкільного меню. Вона зазначила, що в документації наведено всі необхідні розрахунки (брутто/нетто, енергетична цінність тощо), зазначені процеси приготування та температурні режими. Також є технологічні карти на безглютенові страви та інструкції, як таку їжу готувати. Наразі технологічні карти опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров’я України. Завантажити їх можна за посиланням: https://bit.ly/3nuLMbb
Окрім того, під час наради йшла мова про усунення причин і передумов для виникнення та поширення інфекційних і масових неінфекційних захворювань, про організацію роботи щодо впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) в освітніх закладах громади та інше.