23 грудня 2021
Спеціалісти Вільнянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели нараду з керівниками закладів освіти Новомиколаївської селищної об’єднаної територіальної громади щодо організації харчування згідно Постанови Кабінету міністрів України № 305 від 24.03.2021 року.
Одним з найголовніших питань, яке розглядалося в ході наради було складання меню, яке повинно відповідати нормам харчування по калорійності, різноманітності, включати харчові продукти, що відносяться до різних груп. Особливу зацікавленість у присутніх викликало питання щодо приготування страв за збірником рецептур страв Євгена Клопотенка.
Фахівці Держпродспоживслужби також зосередили увагу на вимогах до постачальників та організаторів харчування дітей у закладах освіти.
Окрім того, наголошувалося на укомплектуванні харчоблоків закладів освіти кваліфікованими працівниками та медичним персоналом.