26 липня 2023
Сальмонельоз – це гостре кишкове інфекційне захворювання, збудником якого є бактерії роду Salmonella, що вражають переважно травну систему людини.
Найчастіше сальмонельоз у людей виникає в результаті споживання зараженого м’яса, риби, птиці, яєць, молока. Рідше хвороба передається від людини до людини через брудні руки або предмети побуту. Оскільки бактерії роду Salmonella досить стійкі до дії фізичних і хімічних факторів довкілля, для їх знищення необхідна тривала термічна обробка.
Інфікування продуктів харчування відбувається при контакті сирих та готових продуктів, під час їх зберігання та транспортування, при використанні спільного кухонного приладдя.
Сальмонельоз є одним із видів харчового отруєння і самостійно його діагностувати майже неможливо. Тому при появі будь-яких симптомів отруєння необхідно якомога швидше звернутися до лікаря.
Будь яка профілактика краща за лікування, тому для запобігання захворювання на сальмонельоз пропонуємо дотримуватись таких правил:
Бережіть себе та своїх близьких!
Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp