• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

03 листопада 2023

Спеціаліст Держпродспоживслужби пройшла навчання з польової епідеміології за міжнародною програмою

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

За підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров’я США (CDC), Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США, програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і за технічної підтримки ВООЗ у Києві пройшло навчання з польової епідеміології для спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Центрів контролю та профілактики хвороб, медичних закладів, в якому взяла участь спеціаліст Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Навчання проходило в межах діяльності освітньої програми підготовки з польової епідеміології «Інтервенційна епідеміологічна служба – Україна».

Протягом навчального заходу резиденти ознайомились з найкращим міжнародним досвідом з епідеміології, інфекційних та неінфекційних хвороб, що ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ і CDC, який в подальшому буде застосовано на практиці.

Окрім того, в ході практичних занять резиденти відпрацювали ситуаційні задачі з розслідування спалахів і реагування на надзвичайні події у сфері громадського здоров’я, провели відповідні епідеміологічні дослідження та обмінялися досвідом.

(Довідково: Інтервенційна епідеміологічна служба (ІЕС) — це програма підготовки фахівців та надання послуг на засадах інтервенційної (прикладної) епідеміології, що посилює кадровий потенціал системи громадського здоров’я в Україні.

Головною метою програми є   посилення здоров’я населення країни, зокрема шляхом надання основних послуг та підготовки кадрів, що працюватимуть у пріоритетних напрямах  громадського здоров’я.

ІЕС надає послуги та посилює кадровий потенціал у системах ГЗ з метою:

  • поліпшити виявлення та відповідь на гострі проблеми, такі як спалахи, природні й техногенні катастрофи, а також інші надзвичайні події у сфері ГЗ;
  • зміцнити наукову базу для прийняття програмних і політичних рішень щодо попередження та контролю захворювань і небезпечних станів;
  • посилити системи нагляду за допомогою оцінок, управління наявними або новими системами спостереження та інше.

Детальніше про Інтервенційну епідеміологічну службу: https://bit.ly/36n51fE

Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp


ВІДЕОСЮЖЕТИ