• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

26 грудня 2023

Поради споживачам: основні правила щодо профілактики харчових отруєнь

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

На новорічні свята громадяни готують більше різноманітних страв, ніж зазвичай. Але, не слід забувати про небезпеку, яка може статися через недотримання термінів та умов зберігання харчових продуктів.  Щоб свята не були затьмарені проблемами зі здоров’ям, пропонуємо дотримуватися низки рекомендацій.

  • Найперше - слід ретельно підійти до закупівлі харчових продуктів:

- не купуйте продукти завчасно та великими партіями, особливо ті,  які швидко псуються;

- при купівлі фасованого харчового продукту зверніть увагу на цілісність пакування, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також -  на термін придатності харчового продукту;

- в жодному разі не купуйте продукти у місцях стихійної торгівлі.

  • Суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни під час приготування їжі: завжди ретельно мийте руки з милом перед початком приготування їжі та при переході від одного технологічного процесу до іншого.
  • Вживайте лише свіжоприготовлену їжу, салати заправляйте безпосередньо перед вживанням.
  •  Ретельно промивайте свіжі овочі та фрукти проточною водою.
  • Для пиття та приготування їжі використовуйте воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну фасовану.
  • Зберігайте страви та харчові продукти в холодильнику в окремих ємностях з кришками.

Завжди пам'ятайте: харчові отруєння значно легше попередити, ніж лікувати наслідки!

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання або харчового отруєння необхідно терміново звернутися за допомогою до закладу охорони здоров’я, самолікування небезпечне!

За більш детальною консультацією ви можете звернутись до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, тел. (061)239-73-21

Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp


ВІДЕОСЮЖЕТИ