27 лютого 2024
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, в рамках реалізації спільного проєкту обласного союзу промисловців та підприємців "Потенціал" та німецької організації SEQUA «Основи підприємницької діяльності», провели лекції-тренінги для громадян, які планують заснувати свій власний бізнес.
Навчальна програма курсу розроблена провідними науково-педагогічними працівниками Навчального Центру «Освіта для бізнесу і кар’єри» Запорізької Політехніки та фахівцями-практиками союзу промисловців та підприємців «Потенціал». Вона враховує особливості ведення бізнесу в регіоні, розкриває сучасні питання ведення бізнесу та надає можливість здобути необхідні знання і навички для відкриття власної справи. Спікерами навчальної програми стали представники Головних управлінь Держпродспоживслужби, податкової служби, ДСНС, обласного центру зайнятості, управління інспекційної діяльності та банківських установ.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, роз'яснили основні вимоги щодо дотримання вимог санітарного законодавства під час здійснення підприємницької діяльності. Зокрема, було проінфоровано про вимоги Законів України «Про систему громадського здоров'я», «Про захист населення від інфекційних хвороб», Державних санітарних правил та норм для закладів різного типу.
Окрему увагу звернули на дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти.
Було наголошено на питаннях державної реєстрації потужностей - приміщень, будівель, споруд тощо, що використовуються у виробництві та/або обігу харчових продуктів, матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами.
Також було зосереджено увагу на загальних гігієнічних вимогах до потужностей, на яких здійснюється виробництво та/або обіг харчових продуктів, зокрема до:
-приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти;
-рухомих та/або тимчасових потужностей (палатки, кіоски, прилавки, рухомі транспортні засоби для торгівлі);
-транспортних засобів, що використовуються для перевезення харчових продуктів;
-обладнання та інвентарю, з якими контактують харчові продукти;
-щодо постачання води;
-гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами;
-харчових продуктів тощо.
В ході зустрічі представники Головного управління Держпродспоживслужби області надали ґрунтовні відповіді на різноманітні питання, які були порушені майбутніми підприємцями.
Для отримання консультацій щодо вимог санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за телефонами: (061)239-73-21 та (061)239-73-19.
Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp