• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

13 червня 2024

Про проведення засідання за круглим столом щодо дотримання безпекових вимог під час організації харчування в закладах загальної середньої освіти

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області прийняли участь у засіданні за круглим столом “Дотримання безпекових вимог під час організації харчування в закладах загальної середньої освіти”, який організовано Департаментом освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації.

На заході були присутні представники Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, відділів освіти Павлівської та Широківської громад Запорізького району, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники закладів освіти інтернатного типу Запорізької області.

Засідання відкрила заступник начальника управління — начальник відділу Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Галина СУБОТА та наголосила на основні організаційні питання щодо підготовки закладів освіти до нового навчального 2024/2025 року з дотриманням вимог щодо безпекового харчування здобувачів освіти, в умовах воєнного стану.

Спікерами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області обговорені глобальні питання всеукраїнської реформи з організації харчування здобувачів освіти та теорія і практика формування здорової харчової поведінки дитини.

В.о. начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олена АНАНЬЄВА звернула увагу присутніх на дотримання вимог санітарного законодавства, безпечності та якості харчових продуктів в закладах освіти. Також були обговорені сучасні підходи до формування культури здорового харчування, впровадження нових стандартів харчування та практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР та реалізація Стратегії реформи шкільного харчування.

Питання щодо основних принципів планування та механізму організації харчування здобувачів освіти, створення належних умов для забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти, забезпечення умов, спрямованих на створення безпечного, здорового освітнього середовища для всіх учасників освітнього процесу висвітлила в своїй доповіді головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Зоя ОСТАПЕНКО.

Спікери відповіли на питання учасників заходу.

За більш детальною консультацією з розглянутих питань звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, тел. (061)239-73-21.

Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp


ВІДЕОСЮЖЕТИ