• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

16 квітня 2025

Заходи та результати роботи Держпродспоживслужби в Запорізькій області у І кварталі 2025 року щодо впровадження освітнього процесу за очною формою зі змішаним режимом навчання

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Упродовж І кварталу 2025 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області взяли участь у роботі комісій з перевірки готовності закладів освіти,  педагогічні ради яких прийняли рішення щодо впровадження освітнього процесу за очною формою зі  змішаним режимом навчання.

В рамках вказаних заходів комісійно обстежено 36 закладів освіти області, зокрема:10 закладів дошкільної  та 26 закладів загальної середньої освіти.

Загалом здійснено 75 комісійних перевірок з актуальних питань, зокрема:

•   стану готовності закладів до змішаного навчання;

•   відповідності найпростіших укриттів вимогам безпеки;

•   організації харчування здобувачів освіти;

•   дотримання санітарно-епідеміологічних норм.

У ході перевірок надано 63 пропозиції щодо усунення виявлених недоліків.

Узагальнені результати перевірок відображені у 23 інформаційних матеріалах, які були направлені до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування для відповідного реагування та подальшого контролю.

Крім того, 83 офіційних листи було направлено керівникам закладів освіти, з них 16 — з питань організації харчування здобувачів освіти відповідно до вимог чинного законодавства.

З метою запобігання погіршенню санітарно-епідемічної ситуації, попередження розповсюдження інфекційних та неінфекційних захворювань, масових харчових отруєнь та виникнення особливо небезпечних інфекцій, фахівцями Головного управління проведено широку профілактично-роз’яснювальну роботу серед керівників закладів освіти, педагогічного та медичного персоналу, суб’єктів господарювання.

Загалом проведено 449 інформаційних бесід, якими охоплено 1347 осіб; розповсюджено 332 пам’ятки на актуальні теми з питань безпечного освітнього середовища та харчування.

Особливу увагу було приділено удосконаленню сучасних підходів до організації харчування в освітніх закладах. Зокрема, протягом звітного періоду проведено:

•   489 заходів з питань формування культури здорового харчування, впровадження нових стандартів, принципів системи НАССР, дотримання вимог санітарного та харчового законодавства;

•   18 вебінарів та круглий стіл для керівників закладів освіти і суб’єктів господарювання з питань організації якісного та безпечного харчування.

Надано 173 консультації щодо планування та організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Проведено гігієнічну оцінку 172 примірних чотиритижневих сезонних меню, з яких:

•   140 погоджено відповідно до чинних норм і стандартів;

•   32 — отримали обґрунтовану відмову через невідповідність нормативним вимогам.

Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області і надалі продовжуватиме здійснювати контроль та надавати методичну допомогу задля забезпечення належних умов навчання, безпеки та збереження здоров’я здобувачів освіти.

Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp


ВІДЕОСЮЖЕТИ