• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

21 квітня 2025

Санітарно просвітницька робота в закладах освіти міста Запоріжжя

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

  • Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Спеціалісти Запорізького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з представниками Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради активно продовжують виконання заходів у напрямку санітарно-просвітницької роботи в закладах освіти міста. Під час проведення лекцій основна увага приділяється питанням медико-санітарних вимог, які стосуються умов виховання та освітнього процесу учнів, а також організації харчування в навчальних закладах. Метою санітарно-просвітницької роботи є надання практичної допомоги для організації та дотримання безпечних умов для учнів та вихованців закладів освіти міста Запоріжжя.

Під час проведення лекцій, спеціалістами Держпродспоживслужби, висвітлювались актуальні питання:

  • дотримання вимог Законів України «Про систему громадського здоров’я», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про захист населення від інфекційних хвороб» в закладах дошкільної та загальної середньої освіти;
  • організація харчування відповідно до нових норм і Порядку організації харчування у закладах освіти, які затверджені Постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» - основні аспекти складання примірного чотиритижневого сезонного меню та дотримання норм харчування у відповідності до вимог;
  • дотримання вимог санітарного законодавства, а саме Санітарних регламентів для закладів дошкільної та загальної середньої освіти;
  • впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР);

Крім того, під час просвітницьких заходів розглядаються актуальні питання щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, які можуть виникати у зв’язку з поширенням небезпечних інфекційних захворювань та масових неінфекційних захворювань, а також отруєнь. Особлива увага приділяється підвищенню обізнаності серед освітян щодо необхідності дотримання санітарно-гігієнічних норм, а також правильній організації харчування, що є одним із важливих факторів збереження здоров'я підростаючого покоління.

Відповідні заходи проведені більш як в 120 закладах міста, робота в даному напрямку триває.

Приєднуйтесь до Telegram-каналу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області: https://t.me/gudpsszp


ВІДЕОСЮЖЕТИ