26 квітня 2018
Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 24 квітня 2018 року було проведено одноденний семінар на тему: «Особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері ціноутворення», в якому прийняли участь фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Головуючим у даному семінарі був перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук.
У заході також взяли участь заступник Голови Держпродспоживслужби Анна Андрущак, представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та фахівці Головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, які відповідають за здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.
У процесі фахового обговорення теоретичних та практичних аспектів діяльності особлива увага приділялась питанням тарифної політики в умовах законодавчих змін у сфері житлово-комунальних послуг.
Так, заступник директора Департаменту - начальник відділу тарифної політики Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Наталія Кравченко ознайомила учасників семінару з нововведеннями в зв’язку з набранням чинності нових законів України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».
Крім того, до порядку денного семінару було включено питання щодо вдосконалення методів державного контролю, їх переорієнтація на запобігання правопорушенням у сфері ціноутворення, належного розгляду звернень громадян з метою захисту їх законних прав.
Також обговорювалися найбільш ефективні шляхи здійснення постійного контролю за дотриманням вимог щодо застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, у тому числі - у рамках реалізації Урядової програми «Доступні ліки».