18 лютого 2019
15 лютого 2019 року відбулося засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізької області щодо підсумків роботи за 2018 рік та визначення основних завдань на 2019 рік.
У роботі колегії взяли участь керівники районних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби, начальники районних і міських державних лікарень ветеринарної медицини, директори Запорізької регіональної, районних та міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівники управлінь і підрозділів, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, представники ДУ «Запорізька обласна фітосанітарна лабораторія», голови правління обласних та міських громадських організацій.
Було проведено аналіз епізоотичної ситуації в районах і містах та виконання планів протиепізоотичних заходів а також виконання плану заходів державного контролю (нагляду) на 2018 рік, відзначено, що основні показники планів виконано, покращилася епізоотична ситуація в області по сказу.
У сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в 2018 році в цілому забезпечений державний санітарно-епідеміологічний нагляд за проведенням заходів щодо створення соціально-гігієнічного та протиепідемічного благополуччя населення. Здійснювався постійний контроль за підготовкою закладів оздоровлення та відпочинку Запорізької області до оздоровчого сезону та його проведенням, спеціалістами Держпродспоживслужби прийнято участь у 1047 комісійних обстеженнях по прийняттю навчально-виховних закладів Запорізької області до роботи у новому навчальному році.
Керівники управлінь, підрозділів Головного управління та лабораторій ретельно зупинились на здійсненні заходів щодо захисту території області від проникнення карантинних організмів, проведення лабораторних досліджень та інших актуальних аспектах роботи служби.
Підсумовуючі засідання колегії, начальник головного управління Віктор Шершнєв відмітив акредитацію усіх лабораторій Держпродспоживслужби області на відповідність до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006, поліпшення ситуації з кадровим складом фахівців, значне покращення матеріально-технічної бази установ Держпродспоживслужби та окреслив планові завдання на 2019 рік.
Роботу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за 2018 рік колегія визнала задовільною.