10 квітня 2019
Основні вимоги щодо організації проведення оздоровчої кампанії 2019 року розглядали сьогодні в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
В заході взяли участь керівники районних, міських управлінь, начальники підрозділів безпечності продуктів та ветеринарної медицини і державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби області, спеціалісти служби, які безпосередньо будуть здійснювати державний нагляд та лабораторні дослідження щодо підготовки та функціонування закладів оздоровлення для дітей та дорослих у літньому сезоні 2019 року.
Для забезпечення повноцінного оздоровлення та відпочинку, попередження спалахів харчових отруєнь та гострих інфекційних хвороб, нам необхідно вже сьогодні проводити комплексні заходи щодо організації оздоровлення. А з настанням літнього сезону, враховуючи напрацювання минулих років, забезпечити державний нагляд у сфері безпечності харчових продуктів та за санітарним законодавством – зазначила перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Ольга Сівова, відкриваючи семінар.
Керівники галузевих управлінь детально зупинилися на організаційних заходах при підготовці до функціонування у літньому сезоні 2019 року оздоровчих закладів для дітей та дорослих. Зокрема, звернули увагу на необхідність тісної співпраці з адміністраціями установ та організацій, на балансі яких утримуються заклади оздоровлення та відпочинку, керівниками закладів, медичними працівниками, операторами ринків, які здійснюють свою діяльність в сфері поводження з харчовими продуктами.
Доповідачі звернули увагу, що при проведенні заходів, особливу увагу необхідно звернути на виконання норм харчування, якість води, підготовку та утримання у належному стані територій пляжів, вивезення побутових відходів тощо.
Також учасники семінару розглянули особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів в закладах оздоровлення дітей та дорослих, об’єктів громадського харчування та продовольчої торгівлі.