15 квітня 2019
В рамках проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» у Запоріжжі 11-12 квітня 2019 року інспектори Держпродспоживслужби центрального апарату, Запорізької та Київської областей провели пілотний аудит пиво-безалкогольного підприємства ПАТ «Карлсберг Україна» на відповідність вимогам законодавства до впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР.
Навчальний аудит проводився під керівництвом експерта проекту ЄС Юрія Оглашенного.
В ході заходу інспекторами спільно з експертами було проаналізовано додержання оператором ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
За результатами проведеного аудиту підприємству надано звіт.
Учасники зустрічі зазначили, що така практика допомагає, як контролюючим органам так і операторам ринку, адаптуватися до вимог нового, гармонізованого з європейським, харчового законодавства.