22 травня 2019
21 травня 2019 року, під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнєва, відбулася колегія за підсумками роботи за І квартал та визначені пріоритетні завдання у ІІ кварталі 2019 року.
У роботі колегії взяли участь керівники районних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби, начальники районних і міських державних лікарень ветеринарної медицини, директори Запорізької регіональної, районних та міжрайонних державних лабораторій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівники управлінь і підрозділів, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Під час засідання учасники колегії розглянули актуальні питання стосовно здійснення державного контролю і нагляду в сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
Особливу увагу було зосереджено на стані епізоотичної ситуації в Запорізькій області щодо африканської чуми свиней, сказу та інших інфекційних захворювань. Також наголошено на проведенні заходів запобігання випадків отруєння та загибелі бджіл при застосуванні пестицидів для захисту рослин від шкідливих організмів.
Було відзначено, що загалом епізоотична ситуація в області є контрольована.
Розглядаючи питання державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства було зазначено, що в області, в цілому забезпечений державний санітарно-епідеміологічний нагляд за проведенням заходів щодо створення соціально-гігієнічного та протиепідемічного благополуччя населення. Показники інфекційної та неінфекційної захворюваності за перший квартал 2019 року не перевищують встановлені для нашої області епідемічні рівні, а окремі коливання перевищення параметрів факторів середовища життєдіяльності поза межами, визначеними санітарними нормами, не становлять загрозу здоров’ю населення.
Предметом грунтовного обговорення стало питання організації та підготовки до оздоровчої компанії в області.
Також учасники колегії детально обсудили питання захисту споживачів і розгляду їх звернень, діяльності служби у сфері карантину та захисту рослин, проведення діагностичної роботи в державних лабораторіях Держпродспоживслужби та інші.
За результатами розгляду та обговорення питань були визначені пріоритетні напрями роботи служби у другому кварталі поточного року.
Оцінюючи результати діяльності, роботу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області колегія визнала задовільною.