• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору

30 травня 2019

Віктор Шершнєв та представники  елеваторів,  портових операторів і зернопереробних підприємств обговорили вимоги чинного законодавства у сфері фітосанітарної безпеки

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

29 травня поточного року начальник Головного управління в Запорізькій області Віктор Шершнєв, його перший заступник  Ольга Сівова, начальник управління фітосанітарної безпеки Віктор Шиб та представники  елеваторів,  портових операторів і зернопереробних підприємств обговорили вимоги чинного законодавства до операторів ринку (зберігачів зерна).

Під час заходу були розглянуті  чинні нормативно-правові акти у сферах карантину, захисту рослин, безпечності харчових продуктів і зберігання зерна в частині, що стосується його виробництва та обігу. Надані рекомендації стосовно вимог щодо розробки програм-передумов, впровадження системи НАССР та забезпечення простежуваності.

Головне управлінняДержпродспоживслужбив Запорізькій області

Зокрема, були роз’яснені питання стосовно  принципів роботи із постачальниками зерна та правил приймання,  проведення робіт із моніторингу шкідників, дезінсекції та дератизації;  правил переміщення зерна в карантинних зонах;  необхідності процедури внесення до реєстрів Держпродспоживслужби,  забезпечення гігієнічних вимог при проведенні технологічних операцій із  зерном, - визначення критичних контрольних точок,  поводження із відходами, отриманими в процесі очищення зерна та інших.

Також учасники розглянули вимоги законодавства при експорті рослинної продукції, в тому числі щодо експорту зернових культур до Китайської народної республіки та необхідності проведення обов’язкової процедури включення зернових складів до реєстру місць зберігання згідно Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту зернових між Україною та КНР.

За результатами обговорення вищевказаних питань, учасники заходу домовились про  необхідність створення робочої групи для оперативного реагування та вирішення нагальних проблем, що постають під час роботи на підприємствах зернової галузі.

 

 


ВІДЕОСЮЖЕТИ