07 червня 2019
На Запоріжжі одним із популярних напрямів господарської діяльності є ресторанне господарство.
Насамперед, слід зазначити, що до закладів ресторанного господарства відносяться не лише ресторани, а й бари, кафе, закусочні, буфети, фабрики-кухні, магазини кулінарних виробів, кафетерії, їдальні (в т.ч. на підприємствах, у навчальних, лікувальних, оздоровчих закладах, тощо).
Ці заклади повинні дотримуватися норм законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів, зокрема щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу.
Та, на жаль, чимало бізнесменів-початківців не додержуються цих правил, а деякі навіть не знають з чого розпочати.
Спеціалістами Держпродспоживслужби області підготовлені деякі важливі рекомендації стосовно організації безпечного харчування в закладах ресторанного господарства, які стануть в нагоді для бізнесу та керівників установ.